Ilmoitetaanko opistolta kurssin alkamisesta kurssilaisille? 

Ei ilmoiteta. Kurssin kokoontumisajankohdat ja päivämäärä, jolloin on kurssin viimeinen maksuton perusmipäivä, kannattaa merkitä kalenteriin heti ilmoittautumisen jälkeen. Opistolta ilmoitetaan, jos kurssi peruuntuu tai sen toteutukseen tulee muutoksia. 

Voiko kursseille ilmoittautua vain syksyllä ja vain yhtenä päivänä? 

Ilmoittautuminen kursseille jatkuu koko lukuvuoden! Se alkaa lukuvuodelle 2023-2024 maanantaina 7.8. klo 10 ja jatkuu siitä eteenpäin niin kauan kuin uusia kursseja lukuvuoden aikana alkaa ja kursseilla on tilaa. Myös kurssien alkamisen jälkeen on mahdollista ilmoittautua vapaille kurssipaikoille. Kysy vapaita paikkoja rohkeasti opiston toimitosta!  Soita aukioloaikana numeroon 040 585 9305 tai tule käymään Kurikkalan toimistossa. 

Miksi pitää antaa henkilötunnus ja yhteystiedot, kun ilmoittautuu? 

Kurikan kansalaisopisto on oppilaitos, joka toimii Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän järjestämisluvan mukaisesti. Oppilaitoksen toimintaa ohjaa Suomen lainsäädäntö. Oppilaitoksen on aina pystyttävä yksilöimään opiskelijansa. Henkilötunnusta tarvitaan henkilön sataprosenttisen tunnistamisen takia. 

Kurikan kansalaisopisto käyttää toiminnassaan sähköistä Hellewi-kurssinhallintajärjestelmää. Järjestelmässä henkilötunnusta tarvitaan asiakkaan yksilöimiseen henkilörekisterissä, jotta ilmoittautuminen, opintosuoritukset ja laskutus pystytään kohdistamaan oikein. Henkilörekisterin sisältämä kurssihallintojärjestelmä on määräysten mukaan rakennettu ja salasanoilla suojattu. Tietoja käsitellään henkilötietolain mukaisesti.

Kurssit ovat maksullisia ja ilmoittautuessaan henkilö sitoutuu maksamaan kurssimaksun haluamastaan palvelusta. Henkilötunnusta tarvitaan, kun syntyy maksuvelvoite. 

Emme anna henkilö- tai yhteystietoja eteenpäin ja käytämme niitä opiston mainostarkoituksiin vain, jos opiskelija itse on antanut siihen luvan.

Miksei opistolla kukaan koskaan vastaa puhelimeen? 

Opiston vaihteen numero on 040 585 9305 ja siihen vastataan Kurikkalassa opiston toimiston aukioloaikoina. Koska hallintoväkeä on vähän, on mahdollista, että heti ja sillä hetkellä, kun soitat, kukaan ei ennätä vastata. Yritä uudelleen!

Vaihteen numeroon ei voi lähettää tekstiviestejä, mutta opiston nettisivuilla on palautelomake ja opistolle voi lähettää sähköpostia, jos asiasi ei ole niin kiireinen, että siihen on heti saatava vastaus. Yhteyttä voi ottaa myös opiston Facebook-sivujen kautta. Pyrimme vastaamaan viesteihin nopeasti. Palautelomakkeella tai sähköpostilla ei voi ilmoittautua kursseille! 

Katso aukioloajat tarkemmin Yhteystiedoista. 

Miten ilmoittaudun kursseille?

Sain opistolta tekstiviestin. Miksi en voi vastata siihen?

Miksi opiston kursseille tulee ilmoittautua etukäteen?

Mitä tarkoittaa viimeinen ilmoittautumispäivä? Eikö sen jälkeen voi enää ilmoittautua?

Olen ilmoittatunut lyhytkurssille. Miksi minua ei muistutettu asiasta?

Miksi en voi maksaa käteisellä?

Kurssit ovat alkaneet, mutta en vielä ole maksanut kurssimaksua?

Olen maksanut kurssimaksun saatuani lasku, mutta minulle tulee siitä huolimatta huomautuslasku. Mistä tämä johtuu? 

Olen maksanut kurssin netissä ilmoittautumisen yhteydessä, mutta kurssi ei alkanutkaan. Miten saan rahani takaisin?

Miksi kansalaisopisto lähettää minulle sähköpostissa kyselyitä?

Sain laskun, vaikka en osallistunut kurssille. Miksi?

Miksi kurssimaksua ei hyvitetä kesken kurssin?

Ilmoittautuisin pitkälle kurssille kevätlukukaudeksi? Miten toimia? Mitä se maksaa?

Olen saanut muistutuslaskun, mihin on lisätty kurssimaksun lisäksi 5 € huomautusmaksu. Maksoin kurssimaksun kuitenkin alkuperäisellä laskulla enkä maksanut huomautusmaksua. Nyt sain taas uuden laskun, missä perittiin huomautusmaksu uudelleen ja kerrottiin sen menevän perintään, ellen maksa sitä eräpäivään mennessä. Mistä on kyse? 

Olen lukenut opiskelijoille kirjoitettuja ohjeita, mutta en ole varma siitä mitä ne tarkoittavat. Oma elämäntilanteeni on myös hieman poikkeukselllinen ja haluaisin tietää onko kohdallani mahdollista joustaa. Mitä teen? 

Ota yhteyttä opistoon, niin voimme keskustella miten toimitaan. Toivomme kuitenkin, että otat huomioon sen, että opistossa on vuosittain yli 3000 henkilöä opiskelemassa ja kaikkien tasa-arvoisen ja tasapuolisen kohtelemisen vuoksi olemme laatineet ohjeet ja säännöt, joita noudatamme.