FinTandem

 

Ihmiselle tyypillinen kommunikaatiomuoto on puhuminen. Ilmeillä ja eleillä, yksinkertaisilla viittomilla ja näyttämälläkin viestinsä voi saada perille, mutta jostakin syystä meille on kehittynyt puhetaito, mikä taas on eriytynyt erilaisiksi kieliksi. Että paremmin kanssaihmistemme kanssa pärjäisimme ja yhteisen sävelen löytäisimme, on hyvä osata muutakin kieltä kuin sitä minkä kotona on oppinut. Satojen tai tuhansien kielten joukosta osaa voi opiskella opistossakin joko heti puhuttuun, kirjoitettuun tai kuultuun hyötykäyttöön tai sitten vain aivojen harjaannuttamista varten. Eikä tule myydyksi ulkomailla - ainakaan kovin halvalla.

Tutustu kursseihin tarkemmin opistopalvelu.fi -osoitteessa. Sitä kautta voit myös ilmoittautua kursseille.

FinTandem

ILMOITTAUTUMISLOMAKE

FinTandemissa kaksi äidinkieltä puhuvaa henkilöä eli tandemkumppania tapaa säännöllisesti oppiakseen toistensa kieltä. Kurssiin sisältyy lukuvuoden aikana myös viisi kurssilaisten yhteistapaamista.

Kumppanit tapaavat toisiaan säännöllisesti ja sopivat tavatessaan seuraavan kerran aiheen ja paikan (esimerkiksi kahvilassa tai kävelylenkillä). Jotta tandemkumppanuus ja kielen oppiminen onnistuu, tulee tapaamisissa noudattaa kahta periaatetta: vastavuoroisuutta ja itseohjautumista. Esimerkiksi äidinkieleltään englannin- ja suomenkieliset kumppanit voivat sopia, että he puhuvat tavatessaan tunnin englantia ja tunnin suomea aiheena vaikkapa omat harrastukset.

FinTandem sopii kaikenikäisille, kunhan molemmat hallitsevat opiskeltavasta kielestä vähintään perusteet. Keskusteluissa käytetään erilaisia, kumppaneiden yhdessä sopimia työkaluja kuten pelejä, sanoma- ja aikakauslehtiä, valokuvia tai musiikkia. Kumppaneiden käytössä on myös päiväkirja sekä kurssikoordinaattorin tuki.

FinTandem-kurssille ILMOITTAUTUMINEN ERILLISELLÄ LOMAKKEELLA. Kurssimaksu peritään vasta sitten, kun tandemkumppani on löytynyt.